Skip to content

Esittely

Tässä blogissa voit pureutua lemmikin hyvinvoinnin asioihin. Kuinka oma lemmikkini voisi paremmin? Ole hyvä ja kerro itse lisää vinkkejä terveellisyyteen! Kommentit sivustolle ovat tervetulleita!

Lyhyesti sanottuna ajatuksena minulla tällä sivulla on seuraava:

Koirat ja kissat, tärkeät ystävämme, ovat evoluution myötä metsästäjiä ja luonnon asukkeja. Parhaiten kukin eläin voi kun se elää sille luonnollisimmalla tavalla. Ihmisten vaikuttamassa maailmassamme on paljon haitallisia ja epäluonnollisia asioita jotka vaikuttavat lemmikkihimme. Kuitenkin omilla toimillamme voimme tehdä lemmikin elämästä onnellisemman ja saada eläimelle elämään asioita joita se pitää parhaana tapana elää evoluutionsa kautta, niin henkisesti kuin fyysisestikin, koska se on niin rakentunut. Pienilläkin käytännön asioilla voimme tehdä hyvää eläimille.

Tiesitkö esimerkiksi että vaihtamalla ruokakupin teräksiseen voit säästää lemmikkisi myrkyllisiltä aineilta tietyissä muoveissa? Että asvaltilla kävely ei ole hyväksi ilmeisesti kenellekkään, koska alusta on epäluonnollisen kova ja tasainen, kun taas metsässä olo rauhoittaa ja tuottaa hyvää oloa kaikissa eläimissä? Että häränmakuinen ruoka ei ole tehty härästä? Että useilla koirilla on panttausrakko koska ne eivät pääse tarpeeksi usein ulos tarpeilleen ihmisen takia? Että ihmisen jalostamat tietyt koirarodut elävät monta vuotta vähemmän kuin terveet koirat?  Että liikunnalla voit saada eläimellesi ja itsellesi lisää elinvuosia? Että koira tai kissa ei tarvitse erityistä hampaiden huoltoa kunhan ravinto on oikea?

Eläimen viisi vapautta

(- Farm Animal Welfare Council)

1. Vapaus janosta ja nälästä

Eläimen saatavilla pitää olla raikasta vettä ja ravitsemuksellisesti sopivaa ravintoa, jotta se voi pysyä elinvoimaisena ja terveenä.

2. Vapaus epämukavuudesta

Eläimellä on oltava sille sopiva elinympäristö, johon kuuluu asianmukainen eläinsuoja ja miellyttävä lepopaikka.

3. Vapaus kivusta, loukkaantumisista ja sairauksista

Huolehditaan sairauksien ennaltaehkäisystä, nopeasta tunnistamisesta ja hoidosta.

4. Vapaus toteuttaa normaaleja käyttäytymismallejaan

Eläimellä pitää olla riittävästi tilaa, virikkeellinen ympäristö ja oman lajinsa seuraa.

5. Vapaus pelosta ja ahdistuksesta

On varmistettava, että eläimen ulkoiset olosuhteet ehkäisevät henkistä kärsimystä.

Sivuston rakenteesta

Sivusto on jaettu kategorioihin jotka näet oikeassa reunassa sivupalkissa. Kunkin kategorian alta näet siihen liittyvät artikkelit. Tässä kategorioiden esittelyt:

Elinympäristö

Mitkä asiat elinympäristössä tekevät lemmikkiä paremmin voivaksi ja onko asiaa tutkittu? Mitkä asiat kissan ja koiran elinympäristössä ovat sille terveellisiä ja mitkä haitallisia? Mihin näistä asioista voimme vaikuttaa?

Aktiviteetit

Liikkuminen on ihmisten ja eläinten terveyden perusta. Mitkä kaikenlaiset asiat vaikuttavat liikkumisen terveellisyyteen ja epäterveellisyyteen? Henkinen hyvinvointi on liikunnassa yhtälailla mukana.

Ravinto ja vesi

Mitä on terveellinen ravinto koiralle ja kissalle, miksi? Mitä ylimääräistä teollinen ruoka ja vesi sisältävät? Miksi hirven jalka on terveellisempi purukalustolle kuin dental stick? Miksi ulkoa napattu hiiri on maistuvampi kuin Sheban “gourmetpurkki”?

Sosiaalinen eläin

Mitä eläimen sosiaalinen kanssakäyminen ihmisten ja toisten eläinten kanssa sille merkitsee?  Mitä koira ja kissa ymmärtävät? Elääkö onnellinen eläin pidempään?

Eläin itse

Miten eläimen omat ominaisuudet joihin olemme vaikuttaneet vaikuttavat sen hyvinvointiin?


Mainokset
No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: